Raptor-web logo
   Zobraz kategorie
   Skryj kategorie

Ursus spelaeus

Ursus spelaeus

Způsob života: Tito medvědi byli samotáři a proto žili sami v jeskyních.

Doba a místo žití: Žil na území dnešní Evropy v období Pleistocénu.

Potrava: Maso, rostliny (bobule, traviny, kořínky, malá zvířata).

Popis: Vážil 900kg, na délku měřil 2m a na výšku okolo 1,7m. Samice byly většinou menší než samci.

Schopnosti: Dokázal se postavit na zadní vyvolat tak větší strach.

Zbraně: Drápy, zuby, síla, výdrž.

Důvod vyhynutí: O způsobu vyhynutí medvědů jeskynních se vedou stále diskuse. Podle některých vědců medvědi vymřeli asi před 27 800 lety, což bylo období významného ochlazení zvaného poslední glaciální maximum. A právě ztráta vegetace v důsledku ochlazení mohla způsobit vymizení jeskynních medvědů.

Podobní živočichové