Raptor-web logo
   Zobraz kategorie
   Skryj kategorie

Phorusrhacos inflatus

Phorusrhacos inflatus

Doba a místo žití: Tito velcí dravci žili na území dnešní jižní Ameriky dokud nebyli úplně nahrazeni dominantními kočkovitýmy šelmami zvanými jako smilodonti.

Způsob života: Jedinci tohoto druhu děsoptáka žili buď samostatně nebo v páru.

Mateřství: Samice svá mláďata nevychovávala nijak zvlášť dlouho. Když se tato mláďata dokázala o sebe postarat sama tak se o ně už nezajímala.

Potrava: maso

Lov: Když začli být tito dravci vytlačováni a okrádáni o kořist tak se stali mrchožrouty.

Popis: Tito habáni dosahovali až 3m na výšku.

Schopnosti: Dokázal běžet velkou rychlostí a měl neuvěřitelnou sílu ale ani to nestačilo pro boj se šavlozubáky.

Zbraně: Zobák, drápy, síla.

Podobní živočichové