Raptor-web logo
   Zobraz kategorie
   Skryj kategorie

Carnotaurus sastrei

Carnotaurus sastrei

Doba a místo žití: Žil před 72-70 mil lety na území dnešní Argentiny, ale vědci se domnívají že mohl být rozšířen po celém tehdejším superkontinentu "Gondwaně" (viz. články).

Způsob života: Byli samotářští nanejvýš žily v párech. Jakožto masožravci byli velice úspěšní, což je zřejmé z jejich rozšíření. Také jim nedělalo problém přizpůsobit se a proto mohli podnikat dlouhé přesuny za kořistí

Popis: Nepatří zrovna mezi největší masožravce. Na délku měřil 7-9 m a vážil více než 1,5 t a někteří jedinci snad až 2,7 t. Pohyboval se po dvou nohách které byly silné a umožňovali mu rychlý pohyb. Zato jeho přední končetiny byly zakrslé, tlusté a prakticky nepoužitelné. Pokud je však nepoužíval při páření jako npř. Tyrannosaurus. Nesmýme zapomenout na výrazné nadočnicové oblouky připomínající rohy.

Potrava: maso

Kořist: Jak již bylo řečeno zvládl putovat na velmi dlouhé vzdálenosti jen kvůly potravě. Podle všeho neustále sledovali stádo a lovili pouze mláďata sauropodů. Nebyl totiž schopen skolit větší zvíře. Jeho zuby na to totiž nebyly vyvinuty. Byly příliš malé a slabé vzhledem k jeho tělu.

Schopnosti: Byl velice rychlý. Nejspíše ne příliš dravý (jelikož na to neměl). Zato měl ale neuvěřitelnou schopnost se přizpůsobovat.

Zbraně: Rychlost, opatrnost, výdrž.

Rodičovství: Nejspíše nepatřil k nejlepším rodičům. Svá mláďata opouštěl brzy a nechal je se hodně osamostatňovat.

Podobní živočichové